φωτό

Πηγή: http://www.dr-blogger.com/2011/09/imagebook-of-posts.html#ixzz3Av5XvJnR

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Μια δωρεά από την άλλη άκρη του Κόσμου....

 Ένα δώρο καρδιάς παρέλαβε το Μουσείο του κοινωφελούς Ιδρύματος της Αλλοτροπίας σήμερα. Η Εύα Παπάζη και ο Σιαομπάο, ζουν και εργάζονται στην Κίνα. Φίλοι του Μουσείου εδώ και χρόνια, έχουν κάνει γνωστή την Αλλοτροπία δια μέσου του Κρατικού Ραδιοφώνου της Κίνας , όπου εργάζεται η Εύα Παπάζη σε θέματα πολιτισμού.

 Φορεσιά εθνότητας Τουτζιά (Tujia) σε μπλε χρώμα.

 Οι Τουτζιά ζουν κυρίως στην καρδιά της Κίνας στις επαρχίες Χουνάν, Χουμπέι, Σιτσουάν αλλά κσι αλλού. Η ιστορία τους λέει ότι προέρχονται από τους αρχαίους ανθρώπους Ba που κατέλαβαν την περιοχή γύρω από το σημερινό Τσονγκτσίνγκ (Chongqing) πριν από περίπου 2.500 χρόνια. Το βασίλειο Μπα έφτασε στο ζενίθ της δύναμής του μεταξύ 600 π.Χ. και 400 π.Χ., αλλά καταστράφηκε από τους Τσιν το 316 π.Χ.

Μετά αναφέρεται μια μακρά διαδοχή διαφορετικών ονομάτων σε αρχαία έγγραφα, και οι Tujia ξαναεμφανίζονται  σε ιστορικά αρχεία από τον 14ο αιώνα και μετά.

 Έχουν σινοθιβετιανή γλώσσα που θεωρείται απομονωμένη μέσα σε αυτή την ομάδα γλωσσών.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των Tujia σήμερα χρησιμοποιούν ποικιλίες κινεζικών γλωσσών και ζουν ειρηνικά σε τόπους που μοιράζονται με άλλες εθνότητες όπως οι Μπάι και οι Μιάο.

Ιστορικά στοιχεία: Εύα Παπάζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου